A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csecsen szeparatisták hadat üzentek Kadirovnak - gúnyt űznek egy videóban a csecsen vezérből


Az ukrán oldalon harcoló csecsenek szemben állnak Ramzan Kadirovval, a csecsen elnökkel. 

Az ukrán-orosz háborúban szeparatista csecsen csoportok, mint a Dzsohar Dudajev Zászlóalj és a Manszur Sejk Zászlóalj az ukrán oldalon vesznek részt a harcokban és folytatnak dzsihádot a hazájukat "megszállás alatt tartó orosz erők ellen". Ezek a csoportok Kadirovot az oroszok bábjának tartják.

Nyíltan viccet csinálnak az orosz vezetéshez hű csecsen vezérből, illetve a bukását hirdetik.

Most egy TikTok-videóban gyalázzák Kadirovot, amire eddig nem volt példa:

A Neokohn korábban arról írt, hogy az ukrán oldalon aktív csecsenek közül két fő egység tevékenykedik, amelyek 2014-ben, a Krím elcsatolása után alakultak.

Az egyik, a Sejk Manszúr zászlóalj elsősorban Délkelet-Ukrajnában operál, ahol már  2014-ben és 2015-ben is nagy erőkkel harcolt az oroszok által támogatott szeparatista erők ellen.

A másik fő csecsen alakulat Ukrajnában, a Dzsohar Dudajev zászlóalj (amely Csecsenföld első elnökéről kapta a nevét). Egy nemrégiben készült videóban vezetőjük, Adam Oszmajev üzenetet is küldött az ukránoknak.

„Biztosítani szeretném az ukránokat, hogy ma igazi csecsenek védik Ukrajnát” – mondta.

Arról is írt a lap, hogy minél tovább vannak távol Kadirov erői Ukrajnában, és minél feszültebb az oroszországi belpolitikai helyzet, annál többet kockáztat Kadirov egy csecsen felkelést otthon, amelyről sok csecsen biztosan megvan győződve, hogy csak idő kérdése és bekövetkezik.

„Senki sem fogja a szemére hányni az ukránoknak, ha egy olyan ellenséggel szemben veszítenek, mint Oroszország” – mondta egy neve elhallgatását kérő grozniji lakos a New Linesnak.

„Ahogy a Szovjetunió Afganisztán után, úgy fog felbomlani. A mi népünk [a csecsenek] fel fog lázadni, és megfogja buktatni Kadirovot” – tette hozzá.

A grozniji helybéli még egy utolsó, megjegyzést fűzött hozzá.

„Reméljük, hogy az ukránok minél több kadirovitát fognak megölni” – mondta.

(Amúgy a videón a meggyilkolt Dzsohar Dudajev cipőjét csókolja meg a Kadirovot alakitó tag, aki Icskeria Csecsen Köztársaság államelnöke volt, amíg fel nem oszlatták azt a koztársaságot és lett belőle Csecsenföld)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések