Hirdessen itt

Csalással vett fel pénzt a postán, a jogosult édesanyjának adta ki magát, és hamisított is


Közvetítői eljárás keretében jóváteheti, amit vétett. 

Közvetítői eljárásra utalta a nyomozás befejezését követően az Egri Járási Ügyészség azt az ügyet, ami egy 62 éves nő ellen indult azért, mert csalt a postán - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László megyei sajtószóvivő ügyész.

Hozzátette, a megállapított tényállás szerint a gyanúsított egy más nevére szóló értesítő birtokában az egri nagypostán több mint százezer forintot vett fel egy utalványra úgy, hogy azt a hamis látszatot keltette, mintha ő lenne a jogosult édesanyja. Ezt a valótlan rokoni kapcsolatot még az utalványon is feltüntette, amivel meghamisította ennek a magánokiratnak a tartalmát. 

A beismerésben lévő terhelt esetében mind az ügyészség, mind a sértett reményt látott a tevékeny megbánásra, vagyis a jóvátételre, amire így közvetítői eljárás keretében kerülhet sor. Ennek eredménytelensége esetén a járási ügyészség vádat fog emelni az elkövetővel szemben.

A Büntető Törvénykönyv szerint csalás az, ha valaki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz. Ennek a bűncselekménynek tipikus esete az, amikor az elkövető az ellenszolgáltatás nyújtási szándéka tekintetében téveszti meg a másik felet, elfogadva tőle valamely dolgot, vagy szolgáltatást, amit azután nem fizet ki, megkárosítva ezzel a jóhiszemű sértettet, akinek nem szólt előre, hogy tőle ne várjon pénzt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések