A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Belgrádban megrongálták az ukrán költönőről készült falfestményt


Szerbia fővárosában, Belgrádban ismeretlenek "Z" betűket festettek egy Leszja Ukrajinka-ról készült falfestményre. Azonnal reagált Ukrajna szerbiai nagykövetsége. 

A nagykövetség felszólította Belgrádot, hogy találja meg és állítsa bíróság elé a Leszja Ukrainka ukrán írónak, költőnőnek és műfordítónak szentelt falfestmény megsemmisítéséért felelős személyeket.

Ukrán médiajelentések szerint: nagykövetségünk arról számolt be, hogy a vandálok szándékosan összefirkálták a nagyszerű költönőt ábrázoló alkotást, aki egész életében szeretetre hívott, az orosz agresszió és az etnikai gyűlölet szimbólumaként.

Undorító és teljesen érthető az Orosz Föderációból érkező gyilkosok támogatásának üzenete, akik ukrán gyerekeket és civileket gyilkolnak, nőket erőszakolnak meg, tönkreteszik Ukrajna városait és falvait. A nagykövetség felszólítja a szerb felet, hogy azonosítsa és állítsa bíróság elé azokat, akik megszervezték és végrehajtották ezt a gyűlöletkeltésre és tömeggyilkosságok támogatására irányuló szörnyű cselekedetet

– áll a nagykövetség közleményében.

A diplomáciai képviselet szerint, akik ezt az akciót elkövették, "a szerb nép történelmét is meggyalázták." A nagykövetség ismét nyilvánosan felszólította Szerbia központi és helyi hatóságait, hogy „hagyják abba az Ukrajna elleni orosz agresszió „Z” szimbolikájának toleranciáját", amely Belgrád utcáin található.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések