A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Balmazújváros: autókat kötött el, de nem jött be a mesterterve


Vádat emelt az ügyészség, felfüggesztett börtönt kérnek a fiatal férfira. 

A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a vádlott ellen, aki a kiszemelt járművekkel először kocsikázott, majd később az egyikből értékeket lopott és az autókat el akarta adni, közölte a megyei főügyészség.

Mint írták, a vád szerint a fiatal férfi idén január 7-én kora délután Balmazújvárosban, a vasútállomás közelében tartózkodott, amikor észrevette, hogy a sértett kiszállt a parkolóban álló autójából, bement a vasútállomás épületébe, azonban az indítókulcsot benne hagyta a gyújtáskapcsolóban.

A vádlott ekkor gyorsan beült a gépkocsiba, és elhajtott vele. Kál felé haladt, és amikor kifogyott a benzinje, az autót egy földúton hagyta. Előtte viszont még leszerelte a rendszámtáblákat a gépkocsiról, és a közeli termőföldön eldobta azokat, mivel a járművet később el akarta adni.

A közlemény szerint másnap, január 8-án reggel a vádlott Kompolton tartózkodott, amikor azt vette észre, hogy a sértett gépkocsival egy ház előtt megállt, kiszállt, de az indítókulcsot benne hagyta, majd a csomagtartóból a munkaeszközeit elkezdte bepakolni a házba. Ezt kihasználva a vádlott beült a járműbe, és azzal Balmazújvárosba hajtott. Ott észrevette, hogy a gépkocsi rakterében szerszámok vannak, ezért elhatározta, hogy azok eladásából pénzt szerez.

Egy kocsma udvarán rejtette le a szerszámokat, majd a járművet is leállította a közelben, amit a későbbiekben ugyancsak el akart adni.

A vádlott által elvitt járműveket a nyomozó hatóság rövid időn belül megtalálta, azokat visszaadta a tulajdonosoknak. A vádlott a szerszámlopással több mint 300 ezer forint kárt okozott a sértettnek, a szerszámok jelentős része azonban a rejtekhelyről előkerült, és azokat a sértett visszakapta – áll az ügyészségi közleményben.

Az ügyben a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések