A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bácsalmáson intézkedtek a Bács-Kiskun megyei rendőrök


A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 287 határsértőt tartóztattak fel és 383 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 1 esetben összesen 2 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 13 esetben összesen 253 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kisszállás, Mórahalom, és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 2 esetben összesen 12 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom-Csemeztanya, és Pereszteg közigazgatási területén.

A járőrök Nógrád megyében 16, Pest megyében 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, etióp, indiai, marokkói, szír, szomáliai, és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében 21 esetben a rendőrök 383 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert, közokirat-hamisítás miatt 1 embert fogtak el, embercsempészés miatt 6 ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján Budapest IX. kerület közigazgatási területén pénteken 00 óra 49 perckor a járőrök ellenőriztek egy magyar személygépkocsit, amelyet egy magyar állampolgár vezetett. A jármű utasterében 1 etióp, 1 szír és 1 marokkói állampolgárságú férfi utazott.

Mórahalom külterületén, az 55-ös számú út 25. kilométerszelvényében pénteken 08 óra 00 perckor a járőrök ellenőriztek egy magyar személygépkocsit, amelyet egy magyar állampolgár vezetett. A járműben 9 szír állampolgárságú férfi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján Bátonyterenye közigazgatási területén, lakott területen belül, pénteken 09 óra 20 perckor a járőrök ellenőriztek egy magyar kisbuszt, amelyet egy georgiai állampolgár vezetett. A jármű rakterében 13 szír és 3 afgán állampolgárságú férfi utazott.

Pereszteg külterületén, az M85-ös autóút jobb oldal, 71+000 kilométerszelvényében pénteken 10 óra 15 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy lengyel honosságú személygépjárművet, melyet egy román férfi vezetett. A járműben 6 afgán férfi utazott.

Kisszállás közigazgatási területén az 55-ös számú főút 49. kilométerszelvényében pénteken 14 óra 20 perckor a járőrök ellenőriztek egy magyar személygépkocsit, amelyet egy georgiai állampolgár vezetett. A jármű utasterében 5 török (4 férfi, 1 nő) állampolgárság utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján Inárcs külterületén, az M5 autópálya bal pályatest 35+000 méterszelvényében pénteken 15 óra 58 perckor a járőrök ellenőriztek egy román kisbuszt, amelynek vezetője és 9 fő utasa a gépkocsi megállása után, a rendőri ellenőrzés megkezdése előtt kiugrottak a járműből és elfutottak a helyszínről. A gépkocsiban 1 fő szír (férfi) állampolgár tartózkodott, aki okmánnyal nem rendelkezett, ezért őt feltartóztatták.  Az embercsempész és a migráns személyek felkutatása folyamatban van.

Hegyeshalom - Csemeztanya közigazgatási területén, pénteken 20 óra 55 perckor osztrák-magyar mélységi ellenőrzésben résztvevő járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit, amit egy ukrán állampolgár vezetett. A gépkocsiban összesen 6 fő utas tartózkodott, akik közül 4 fő a rendőri ellenőrzést észlelve Ausztria területére átfutott. Az osztrák hatóságok tájékoztatása megtörtént. A járműben maradt 2 fő marokkói állampolgár, akik okmányokkal nem rendelkeztek.

A rendőrök Kisszállás külterületén, az 55-ös számú főút 44. km. szelvényében pénteken 21 óra 45 perckor a járőrök ellenőriztek egy lengyel személygépkocsit, amelynek vezetője a rendőri ellenőrzés észlelésekor a járművet és az abban tartózkodó 11 fő szír állampolgárt (6 férfi, 1 nő, 4 gyermek) hátrahagyva futva elmenekült a helyszínről. A felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. A szír állampolgárok okmányokkal nem rendelkeztek, őket feltartóztatták.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések