A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ukrán tél kifoghat a rettegett HIMARS-rakétarendszereken, akár használhatatlanná is válhatnak


Az amerikaiak ugyanis még nem tesztelték ezeket a rendszereket -20 Celsius fok körüli hőmérsékleten. 

Az Eurasoan Times arról ír orosz forrásokra hivatkozva, hogy a HIMARS-ok „hamarosan elvszíthetik fényüket”.

Felidézték, hogy a HIMARS rakétarendszerek egy része még a nyáron érkezett meg Ukrajnába. Miután pedig alkalmazni kezdték őket, a háború az ukrán fél javára fordult. Azonban úgy tűnik, hogy

a közelítő tél ennek a harci előnynek véget vethet. 

Eddig az volt az ukránok bevett gyakorlata, hogy a mobil tüzérségi eszközöket alkalmazásuk után elrejtették a fák lombjai alá, így elkerülték az orosz válaszcsapásokat. Azonban miután lehullottak a levelek, nincs hova elrejtőzniük, így az orosz drónok, műholdak és légi felderítő eszközök könnyebben észlelhetik a HIMARS-okat. De az Eurasian Times arra is kitért, hogy egy orosz légvédelmi egység parancsnoka a Zaporizzsjai régióban nemrég arról tájékoztatta a helyi orosz médiát, hogy

az ország légvédelmi erői új szoftvert kaptak, amely lehetővé teszi számukra, hogy „nehézségek nélkül” lelőjék a HIMARS MLRS rakétákat.

Szakértők hozzátették, hogy az amerikaiak ezeket a rakétarendszereket még nem tesztelték -20 Celsius fok körüli hőmérsékleten, így nem kizárt, hogy a kemény tél is kifog ezeken az eszközökön. Mindemellett a hideg évszakban speciális kerekekre és speciális üzemanyagra is szükségük van a  HIMARS-oknak ahhoz, hogy a hóban és a sárban közlekedni tudjanak. Ilyen körülmények között a HIMARS pedig elveszíti az előnyeit: a lopakodást és a gyors helyváltoztatás képességét – hívták fel a figyelmet a cikkben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések