A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Egyesült Királyság új szénbánya nyitását tervezi


Ed Miliband szerint Anglia azt teszi, amit másoknál helytelenít.


Rishi Sunak miniszterelnök szerdán engedélyezte az Egyesült Királyság első új mélyművelésű szénbányájának építését – tájékoztatott a Politico. A projekt 500 munkahelyet ígér Copeland székhelyén, amely hagyományosan munkáspárti választókerületnek számít, ám a legutóbbi választáson a Tory párt tudott ott győzedelmeskedni. Sunak ebben a kerületben mindenképp győzni szeretne a következő választáson.

A zöldek reagáltak az új bánya ötletére. Caroline Lucas zöldpárti képviselő „az emberiség elleni éghajlati bűncselekménynek” nevezte a bányát. „Miért hallgatnának ránk az olyan globális kibocsátók, mint Kína és India... miközben mi most újra fokozatosan visszavezetjük? Ez a döntés egyszerűen megerősíti, hogy az Egyesült Királyság éghajlati hitelessége a világ színpadán romokban hever” – érvelt a bánya ellen Lucas.

Ed Miliband, a Munkáspárt árnyék éghajlatváltozási minisztere eközben arra figyelmeztetett, hogy a tervezett bánya „nem jelent megoldást az energiaválságra”, és „a világnak azt üzeni, hogy a kormány képmutató éghajlati kérdésben – azt kéri másoktól, hogy azt tegyék, amit mi mondunk, ne azt, amit mi teszünk”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések