A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Áramszünetekre figyelmeztette Európát az osztrák védelmi miniszter


„A kérdés nem az, hogy eljön-e, hanem az, hogy mikor jön el”– hívta fel a figyelmet Klaudia Tanner. 

Klaudia Tanner osztrák védelmi miniszter szerint hamarosan nagy áramkimaradásokra számíthaz az Európai Unió. A tárcavezető erről a Welt című német napilapnak adott interjújában beszélt.

„A kérdés nem az, hogy eljön-e, hanem az, hogy mikor jön el”

– hívta fel a figyelmet Tanner. Hozzátette, a széles körű áramkimaradás kockázata az ukrajnai háború miatt ismét jelentősen megnőtt.

Az osztrák védelmi miniszter arra is kitért, hogy „Putyin számára a nyugati áramellátás elleni hackertámadások a hibrid hadviselés eszközei. Nem szabad úgy tennünk, mintha ez csak elmélet lenne. Fel kell készülnünk az áramkimaradásokra Ausztriában és Európában.” 

Önellátó laktanyák létrehozását tervezi Ausztria

Tanner hangsúlyoztaazt is, hogy

„a polgárok egyharmada legkésőbb az áramszünet negyedik napján már nem lenne képes ellátni magát”.

Ezért az osztrák fegyveres erők 2025-ig összesen száz önellátó laktanyát akarnak létrehozni, amelyek két hétig képesek ellátni magukat. Emellett úgynevezett „biztonsági szigetekként” működnénk, és „vészhelyzetben a civil segítők és a rendfenntartó erők kapcsolattartó pontjai lennének” – vázolta fel a terveket Klaudia Tanner.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések