A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Anne Applebaum szerint Orbán Viktor viselkedése már-már az áruláshoz közelít


Az amerikai történész azt nyilatkozta a szlovákiai Pravdának, hogy ha rajta múlna, felfüggesztené Magyarország NATO- és EU-tagságát. 

A szlovákiai Pravda Anne Applebaum történésszel és újságíróval készített interjút, amelyben Magyarországra is kitértek. Arra a kérdésre, hogy hogyan kellene reagálnia Orbán Viktor miniszterelnök politikájára az EU-nak, a NATO-nak és a szomszédos országoknak, Applebaum azt felelte, hogy ez egy nagyon összetett helyzet. „Ha lehetséges lenne, de folyamatosan azt hallom, hogy ez nem lehetséges, akkor

felfüggeszteném Magyarország szövetségi és uniós tagságát.

Budapest lépései ugyanis nagyon is ellentétesek a NATO, az EU és a szomszédok érdekeivel. Tényleg nem hiszem, hogy már azt lehet mondani, hogy bármely közösség hűséges tagja lenne. Nem akarok konfliktusokat szítani Magyarország és Szlovákia között, sem a magyarok és a szlovákok között. Természetesen sok magyar van, aki nem ért egyet Orbán politikájával. A választások azonban úgy működnek az országban, hogy a miniszterelnöknek egyértelmű többsége van a parlamentben, még akkor is, ha nem támogatják őt olyan sokan. A magyar miniszterelnök viselkedése már-már az áruláshoz közelít. Amit tesz, az veszélyezteti a szövetséget, a szomszédokat, Szlovákiát, Lengyelországot, és ez segíti Putyint és az orosz propagandát. Ez egy abszolút katasztrófa” – fogalmazott Anne Applebaum.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések