A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Algyőn is segített a Vöröskereszt


Székelykáposztával vendégelte meg a rászorulókat csütörtökön a Magyar Vöröskereszt algyői alapszervezete. 

Gonda Károlyné, a szervezet vezetője lapunknak elmondta, hogy az egytálételen kívül süteményt, ajándékcsomagokat és tartós élelmiszerekből álló csomagokat is osztottak. Hogy az adományok biztosan olyanokhoz kerüljenek, akik valóban rászorulnak, a Vöröskereszt kért egy névsort az idősotthontól, az óvodáktól és a Családsegítő Szolgálattól is. Így összesen száz családot válogattak össze, akiknek segítenek.

Gonda Károlyné azt is elmondta, hogy az adományok összegyűjtése egyre nehezebb. Tavaly az algyői alapszervezet 800 kilogramm tartós élelmiszert tudott összegyűjteni egy szupermarketben két nap alatt. Idén azonban ugyanott és ugyanannyi idő alatt csupán 200 kilónyi adomány jött össze, amiből viszont ebben az évben már többen szeretnének kapni. Hogy mindenkinek tudjanak segíteni, kaptak a településtől 150 ezer, Molnár Áron polgármestertől pedig külön 100 ezer forintot, és az algyői vállalkozók is segítettek adományaikkal.

A Magyar Vöröskereszt pedig országos gyűjtést szervezett az egyik szupermarketláncban, ahol a vásárlók összesen 18 tonna adományt adtak le. Már ezek az adományok is a rászorulóknál vannak. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések