A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A románok nem tettek le arról, hogy Schengen-tagok legyenek


Klaus Iohannis szerint az országnak továbbra is nemzetstratégiai célja a határellenőrzés nélküli schengeni övezet részévé válni.


Romániának továbbra is nemzetstratégiai célja a határellenőrzés nélküli schengeni övezet részévé válni, de ezt nem pereskedéssel, vagy Ausztria elleni bojkottal, hanem kizárólag diplomáciai eszközökkel igyekszik elérni – jelentette be szerdán a román államfő. 

Az uniós állam-, illetve kormányfőket tömörítő Európai Tánács ülésére készülő Klaus Iohannis Brüsszelben román újságíróknak adott, a bukaresti hírtelevíziók által közvetített nyilatkozatában arra a román európai parlamenti képviselők által szorgalmazott felvetésre reagált, hogy

a bukaresti kormány forduljon az Európai Unió Bíróságához a Románia és Bulgária schengeni tagfelvételét elutasító múlt heti döntése ügyében.

Leszögezte: a román állam és a hatóságok részéről nem lesznek bojkottfelhívások sem a csatlakozást megvétózó Ausztria ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések