A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A rabló megragadta a férfi nyakát és behúzta egy kivilágítatlan területre Alsózsolcán


A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint Alsózsolcán megtámadta és kirabolta az arra sétáló sértettet. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. december 22-én a délutáni órákban egy alsózsolcai dohánybolt előtt leszólította az arra gyalogosan elhaladó sértettet, azzal, hogy megvett-e mindent a dohányboltban. A sértett válaszolt a férfinak, tovább haladt, a gyanúsított pedig követni kezdte, majd utolérve őt hátulról megragadta a nyakát és behúzta egy kivilágítatlan területre.

A gyanúsított ekkor a sértett fejét ököllel több alkalommal megütötte, bordatájékán is bántalmazta. A sértett férfinál lévő kistáska a földre került, melyet a terhelt magához vett és azzal elfutott a helyszínről. Az elvitt ingóságok között volt mobiltelefon és készpénz is, melyek értéke mintegy 30.000 Ft.

A cselekmény következtében a sértett horzsolásos és zúzódással járó sérüléseket szenvedett, amelyek nyolc napon belüli gyógytartamú sérülések.

A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet rablás bűntettének megállapítására, amely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankcióra figyelemmel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy a szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné és nem zárható ki a bűnismétlés veszélye sem, tekintettel arra, hogy feltehetően megfelelő jövedelem nélkül vagyon elleni bűncselekmények elkövetése útján biztosítja megélhetését. A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. január 25. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges - közölte a Miskolci Törvényszék szerdán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések