A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozhat Varju László ellen


A kormánypártok szerint a DK-s országgyűlési képviselő lényegében megerősítette a közösségi médiában terjedő álhíreket arról, hogy veszélybe kerültek a lakossági megtakarítások – írja a Magyar Nemzet. 

A Központi Nyomozó Főügyészségnek küldi meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt a feljelentést, amit Varju László múlt heti sajtótájékoztatója után tett a Fidesz–KDNP – írja a Magyar Nemzet. A rendőrség lapnak küldött válaszából az derül ki, hogy mivel a DK-s politikus országgyűlési képviselő, ezért az ő esetleges felelősségét csak a mentelmi joggal rendelkező személyek ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálhatja.

Az ügy előzménye, hogy a múlt héten a közösségi médiában, továbbá sms-ekben olyan álhírek terjedtek, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, ezért a küldők azt ajánlották, hogy az emberek szüntessék meg a bankbetéteiket. A veszélyes üzenetek miatt

a rendőrség is nyomozást rendelt el, rémhírterjesztés gyanúja miatt.

Varju László ezzel összefüggésben tartott egy hete sajtótájékoztatót, erre reagálva Nacsa Lőrinc bejelentette, a kormánypártok közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés gyanúja miatt tettek büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen. A KDNP frakcióvezetője szerint a bankpánikot keltő üzenetek példátlan támadások Magyarország pénzügyi rendszere ellen, és egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen. Varju ehelyett sajtótájékoztatót tartott, ahol

lényegében megerősítette a közösségi médiában terjedő álhíreket, amivel átlépett egy vörös vonalat.

A Mandiner megkereste a BRFK-t, hogy megfelel-e a valóságnak az az információ, miszerint a BRFK-hoz érkezett feljelentés Varju László sajtótájékoztató nyomán ismeretlen tettes ellen közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés miatt, de miután országgyűlési képviselő érintett az ügyben, a nyomozás kizárólagos ügyészi hatáskörbe tartozik, így a BRFK a feljelentést továbbítja a Központi Nyomozó Főügyészség részére? Amint válaszol a rendőrség, frissítjük a cikkünket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések