A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Financial Times az év emberének választotta Zelenszkijt


Financial Times: Ukrajna elnöke megtestesíti népe ellenálló képességét, és a liberális demokrácia zászlóvivője lett. 

A brit nemzetközi, gazdasággal és pénzüggyel foglalkozó napilap nem viccel.

Szerintük az év embere az ukrán komikus lett. Óriási körítést adott a döntésnek:

Leírják, hogy Zelenszkij már kilenc hónapja a nemzeti túlélésért küzd az orosz megszállók ellen. Volodimir fáradtnak tűnik, szemei alatt sötét karikák vannak. A harcok helyett inkább a kisfiával horgászna, és nagy pontyokat fogna a Dnyeperből...

"A valószínűtlen elnöknek még sokáig várnia kell, hogy belekóstoljon a normális életbe, annak ellenére, hogy Ukrajna hadereje meglepően sok harctéri sikert aratott. A népies üzenet azonban egy olyan vezetőre jellemző, aki még mindig szerény ízléssel és mély emberérzettel rendelkező embernek mutatja magát, olyan tulajdonságokkal, amelyek kivívták az ukránok és külföldi támogatóik csodálatát."

A kiadvány a következőképpen kommentálta a választást.

"Az ukrán elnök a demokratikus világ zászlóshajójává vált a tekintélyelvűség elleni globális küzdelemben, amely meghatározhatja az évszázad menetét. Ő testesíti meg az egész ukrán nemzet bátorságát és ellenállóképességét az orosz agresszióval szemben. Zelenszkij vezetői képességével és lelkierejével megérdemli, hogy helyet kapjon a történelemben."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések