A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A fáradság okozhatta a halálos balesetet az M30-ason


Az elhunyt utas nem volt bekötve és kirepült az autóból a szalagkorláttal ütközés során. 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, halálos közlekedési baleset történt szerdán kora reggel az M30-as autópálya Arnóthoz közeli szakaszán. Egy szlovák rendszámú autó átszakította a szalagkorlátot, több az autópálya részét képező műtárgynak is nekiütközött, majd a beton vízelvezető árokban állt meg.

Az autóban ülő négy személyből az egyik utas a helyszínen életét vesztette, a sofőr súlyos, két másik utasa súlyos életveszélyes, illetve, súlyos maradandó sérülésekkel került kórházba. Úgy tudjuk mind a négyen szlovák állampolgárok, és egy Poprád melletti kistelepülésről származnak.

Sávváltás közben

A megyei rendőr-főkapitányságon afelől érdeklődtünk, hogy az eddigi vizsgálatok alapján megállapítható-e, hogy mi okozta a tragikus balesetet. Mint portálunknak elmondták, az elsődleges vizsgálatok alapján a sofőr sávváltás során veszítette el az uralmát a gépjármű felett, ami feltehetően figyelmetlen vezetés miatt következett be. Az úttest párás volt, de nem volt lefagyva, ez nem volt olyan tényező, amely önmagában a balesetet kellett volna, hogy okozza. Hosszú úton voltak már túl és vélhetően a sofőr túl fáradt volt, ez vezetett a figyelmetlenséghez. A két hátsó utas nem volt bekötve, egyikük kirepült a járműből, ő hunyt el a balesetben.

A rendőrség az eset kapcsán is felhívja a figyelmet, hogy, ha hosszú útra indulunk, akkor többször pihenjünk meg, érdemes ilyenkor hosszabb pihenőt is beiktatni, kiszállni, megmozgatni magunkat, vagy adjuk át a kormányt, ha már nagyon elfáradtunk. Ha túl fáradtnak, betegnek érezzük magunkat a hosszú távú vezetéshez, akkor pedig inkább ne induljunk útnak. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések