A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

16 százalékkal emelkedik, bruttó 232 ezer forint lesz a minimálbér januártól


A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) csütörtöki ülésén a feleknek sikerült megállapodniuk arról, hogy mennyi lesz 2023-ban a minimálbér és a garantált bérminimum összege, vagyis mennyivel emelkednek a legalacsonyabb bérek Magyarországon - írja a Portfolio.hu.

A gazdasági portál tudósította Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár doorstep sajtótájékoztatóját, melyen elhangzott:

2023. január elsejétől a minimálbér 16%-kal emelkedik és bruttó 232 ezer forint lesz. A garantált bérminimum eközben 14%-kal bruttó 296 400 forintra emelkedik.

Az összeg megegyezik a keddi várakozásokkal.

A garantált bérminimum 730 ezer embert érint, a minimálbér pedig 200 ezer embert. De ezek az emelések túlmutatnak ezen az 1 millió emberen, hiszen a felette lévő béreket is jelentősen megtolja – értékelte a megállapodást Czomba, aki ennek megfelelően jelentős általános béremelésre számít. A tárgyaló felek közül mind a 6 érintett szervezet alá fogja írni a megállapodást, tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések