A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádat emeltek a kisújszállási gázoló ellen


Vádat emelt az ügyészség az ittasan vezető kisújszállási férfivel szemben, aki egy nőt és egy kisgyermeket is elsodort a gyalogátkelőhelyen, majd segítségnyújtás nélkül hajtott tovább.


A Szolnoki Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat azzal a kisújszállási lakhelyű férfivel szemben, aki Kisújszállás belterületén, közepes fokú ittas állapotban vezette személygépkocsiját, amelynek fékberendezése fékezés közben elromlott, ezért a gyalogátkelőhelyen elsodort egy nőt és egy gyermeket, akik az útra estek, azonban a férfi meg sem győződve arról, hogy a sérültek segítségre szorulnak-e, a helyszínről elhajtott – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 31 éves férfi május 11-én, 18 óra körül Kisújszállás belterületén személyautóval a megengedett sebességhatárt nem túllépve, közepes fokú ittas állapotban közlekedett. A férfi a Deák Ferenc úton lévő gyalogosátkelőhelyhez közeledve észlelte ugyan, hogy a mellette lévő sávban haladó autó lassít, mert a gyalogátkelőre egy nő és egy gyermek lelépett, ezért még megfelelő időben – féktávolságon kívül – ő is fékezni kezdett, azonban a gépjárműve fékcsöve elrepedt, így a vádlottól független, előzetesen nem észlelhető műszaki hiba okán a fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést a gyalogátkelőhelyen áthaladó gyalogosokkal, akik a baleset következtében az úttestre estek.

A nő és a gyermek is több, zúzódásos és horzsolásos, 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A balesetet követően a férfi megállt ugyan a gépjárművel, a bal első ajtót kinyitotta, azonban nem szállt ki, és nem győződött meg arról, hogy a balesetet szenvedő nő és gyermek megsérültek-e, segítségnyújtásra szorulnak-e, a hatóságokat nem értesítette, a balesetet szenvedők részére semmilyen segítséget nem nyújtott, hanem a helyszínről azonnal távozott.

Az ügyészség a büntetlen férfivel szemben azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések