Hirdessen itt

Ukrán hírportál: Ismerd meg az Orbánnál is erősebb magyar politikust!


A budapesti bohócot ajnározza egy ukrán újság. 

Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterrel készített interjút Ukrajna egyik legolvasottabb hírportálja, az Ukrajinszka Pravda. A beszélgetésről videó is készült, amelynek címe: „Egy Orbánnál erősebb politikus! Ismerd meg őt: Karácsony Gergely, az Ukrajnát támogató budapesti főpolgármester”.

A felvezetőben az interjút készítő újságíró kiemelte, hogy Budapest főpolgármestere támogatja Ukrajnát, és harcol Orbán Viktorral. Karácsony Gergely a feltett kérdésekre magyarul válaszolt.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország oroszpárti-e, Karácsony Gergely azt válaszolta, hogy a magyar társadalom nagyon megosztott, és szerinte sokan állnak a kormány propagandájának hatása alatt, ezért azt hiszik, minden mögött az amerikaiak állnak. Hozzátette, a magyarok többsége az ukránok mellett áll, amit az is bizonyít, hogy milyen melegen fogadták a menekülteket, ugyanakkor a magyar kormány Oroszország barátjaként pozicionálja magát.

Az interjú készítője az Ukrajna szuverenitását vitató kisebbségre is kíváncsi volt. Karácsony Gergely erre úgy reagált, hogy valóban van egy olyan réteg Magyarországon, amely ukrán területekre törne, de a magyarok többsége inkább azt szeretné, ha a kárpátaljai magyarok békében élnének.

„Mindig kell egy ellenség”

Arról, hogy szerinte Orbán Viktor miért függ az oroszoktól, azt mondta, hogy ennek gazdasági okai vannak. „Mivel a magyar kormány állandóan harcban áll az Európai Unióval, ezért a magyar miniszterelnök keleti szövetségesekkel próbálja erősíteni pozícióit” – fejtette ki.

A főpolgármester szerint Orbán Viktornak mindig kell egy ellenség, aki ellen harcolhat, és ilyen ellenségként próbálta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is kezelni, ám ez nem működött, így ismét Brüsszel ellen fordult.  Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor kivezetné-e Magyarországot az Európai Unióból, Karácsony Gergely azt válaszolta, hogy „amíg uniós pénzt kap, nem tenne ilyet”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések