A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ujhelyi István: Fél éven belül eldőlhet Magyarország EU-kilépése


„Orbán Viktornak semmi nem lesz drága ahhoz, hogy az uniós tagságunk helyett saját hatalmát betonozza be” – hangoztatja az EP-képviselő.

Ujhelyi István interjút adott az mfor.hu-nak. Az EP-képviselő a lapnak kifejtette: reális veszélynek tartja, hogy Magyarország kilép az EU-ból. „Ez a következő fél év nagy kérdése. A politikai logika mentén érdemes gondolkodni, és nem a gazdasági-társadalmi racionalitás mentén.

Ez a rezsim pontosan tudja magáról, hogy örökké regnál vagy nagyon sokaknak kell szembenéznie a társadalom és a bíróság ítéletével.
(…) Nincs más út, mint hatalmon maradni” – taglalta Ujhelyi. Hozzátette: „Orbán Viktornak semmi nem lesz drága ahhoz, hogy az uniós tagságunk helyett saját hatalmát betonozza be”.

A képvsielő szerint az unióban „tudják, hogy szemfényvesztő a kormány, a Bizottság és a Tanács is kitanulta Orbánékat. De az Európai Unió is megállapodásra törekszik” – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések