A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb pofon az LMBTQ-lobbinak: Nem hajlandó szivárványos karszalagot felvenni a franciák kapusa


Hugo Lloris tiszteletben tartja a katari szokásokat.

Hugo Lloris, a francia labdarúgó-válogatott csapatkapitánya arra utalt, hogy nem fogja viselni a szivárványszínű karszalagot, amellyel a diszkrimináció ellen kampányolhatna a katari világbajnokság mérkőzésein – számol be erről a Guardian.

A karszalagok jelentenék a legújabb csatateret a játékosok számára, hogy politikai üzeneteket tolmácsoljanak a Katarban megrendezett világbajnokságon, hiszen az országban diszkriminálják a homoszexuálisokat, írja a lap.

Hétfőn egy sajtótájékoztatón Lloris így nyilatkozott: „Mielőtt bármit is elkezdenénk, szükségünk van a FIFA és a francia szövetség beleegyezésére. Természetesen megvan a személyes véleményem a témáról.”

A francia szövetség elnöke, Noël Le Graët korábban azt mondta, jobban szeretné, ha Lloris nem viselné a karszalagot, mert nem szeretné, ha hazája kioktatna másokat. „Amikor Franciaországban vagyunk, amikor külföldieket fogadunk, gyakran azt akarjuk, hogy kövessék a szabályainkat, tartsák tiszteletben a kultúránkat,

és én is ezt fogom tenni, amikor Katarba megyek”

– mondta Lloris. Hozzátette: „Egyetértek vagy sem az elképzeléseikkel, de tiszteletet kell tanusítanom”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések