A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tizennégy afgánnal az autójában egy balotaszállási ház vasoszlopának csapódott az embercsempész


A Kiskunhalasi Járási Ügyészség az embercsempészés súlyosabban minősülő bűntette miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a szerb férfit, aki egy bérelt személyautóban 14 afgánt szállítva az őt igazoltatni akaró rendőrök jelzésére nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott, majd egy ház vasoszlopának ütközött, végül a sérült járműből kiszállva menekülni kezdett.


A szerb férfi – az ügy vádlottja – 2022. augusztus 24-én az ismeretlen megbízójától kapott gps koordináták alapján első alkalommal 12 határsértőt szállított sikeresen az osztrák határ térségébe, segítséget nyújtva ezzel az ország területéről történő illegális kilépésükhöz.  A vádlott ezért két nap múlva fizetséget kapott, amelyet részben a következő szállítás előkészítésére fordított – írja az ügyészség..

Telefonos alkalmazáson keresztül a szervezővel bonyolított egyeztetés alapján egy hét múlva a Szerbiában bérelt személyautójába a határ közelében 14 papírok nélküli afgán férfit vett fel és megkezdte szállításukat úticéljuk, Ausztria felé.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök alig fél óra múlva Balotaszállás közelében észlelték a gyanús járművet, amely a megkülönböztető jelzés ellenére nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott. Az embercsempész menekülés közben a település főutcáján áthajtva letért az útról, majd egy körbekerített ház vasoszlopának és az azt tartó betontalpnak ütközött. A vádlott a sérült járművel ezután még 200 métert tett meg, majd megállást követően a vezetőülésből kiugrott és futni kezdett, mígnem a járőr utolérte és elfogta. A balesetben nem sérült meg senki. A migránsok elindulásukat megelőzően fejenként 2.200-2.500,- Eurót helyeztek letétbe, amelyből sikeres szállítás esetén a vádlott is részesült volna.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő szerb férfit vagyoni haszonszerzés végett, több embernek segítséget nyújtva folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és ezért vele szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, továbbá 4 évre Magyarország területéről kiutasította. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések