A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Templomtűz Debrecenben, több tíz milliós a kár


A Komáromi Csipkés György térre riasztották a tűzoltókat.  

Ülőpadok égtek egy debreceni templomban, a Komáromi Csipkés György téren. A debreceni hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral eloltották a lángokat - számolt be róla a katasztrófavédelem.

A tűz mintegy ötven négyzetméteren égett. Az egységek jelenleg az utómunkálatokat végzik.

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megye Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta a tűz a padsorok között keletkezett, az épület füsttel telítődött, így azt át kellett szellőztetni. A tűzoltók a tetőszerkezetet is átvizsgálják.


Senki sem volt az épületben

Rácz Csaba egyházfi 13 óra magasságában észlelte a tüzet. A Haon érdeklődésére elmondta: a riasztó hangjára lett figyelmes, majd a templomhoz közeledve szembesült azzal, hogy füstöl az épület.

A templomban, illetve az udvaron senki nem tartózkodott. Csaknem 30 millió forintot meghaladó a kár: lángra kaptak a padok, majd átterjedt a tűz a karzattartó oszlopokra

– fogalmazott Rácz Csaba, hozzátéve: a tűz okát még vizsgálják, bizonyára elektromos zárlat keletkezett. A tűzoltás befejeződött, jelenleg a tűzszakértők vannak a helyszínen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések