A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szörnyű kínok között hagyta meghalni édesanyját a Heves megyei férfi és annak családja


Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette a vád abban az ügyben, amelyben kedden tartott előkészítő ülést az Egri Törvényszék. A kétszeresen minősülő emberölés akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújtható.


A büntetőpernek három vádlottja van: a sértett fia, annak lánya, aki egyben a harmadrendű terhelt élettársa. A Heves Megyei Főügyészség azt rójja a vádlottak terhére, hogy – persze eltérő felelősségi fokban – ellátatlanul hagyták a sértettet, aki ennek következtében többszervi gyulladás és vérmérgeződés miatt meghalt.

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunknak elmondta, hogy a november 8-án megtartott előkészítő ülésen a vádlottak nem ismerték el a felelőségüket a terhükre rótt bűncselekmények elkövetése miatt, nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról. Erre  tekintettel a bíróság az előkésztő ülést befejezetté nyilvánította és a büntető ügyet tárgyalásra utalta.

A vádiratba foglaltak szerint a sértett otthonában – háztartási baleset következtében – 2019. november végén, december elején ágyhoz kötött, mozgás- és önellátásra képtelen állapotba került. Az elsőrendű vádlott tisztában volt anyja ezen állapotával, ennek ellenére a gondozását nem látta el, részére sem orvosi, sem szociális gondozói segítséget nem hívott. Mindezen a lakókörnyezet tisztán tartásáról sem gondoskodott, az ingatlanban rendkívüli kosz és bűz uralkodott.

Azon időszakban, amikor már a sértett a balesete következtében önellátásra képtelen állapotban volt, az unokája és annak élettársa – a másod- és harmadrendű vádlottak – hetente többször megjelentek együtt az ingatlanban. A vádirat ezen állítása alapozza meg az ő felelősségüket a vádhatóság szerint.

A sértett halálát az ellátatlanság miatti többszervi gyulladás és vérmérgezés okozta. A vádirat megfogalmazása szerint: "A halálhoz vezető folyamat során a sértettnek vélelmezhetően az átlagosat lényegesen meghaladó fizikai és lelki fájdalmat, szenvedést kellett elviselnie. "

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések