A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szivárványos karszalaggal tiltakoznak a fociválogatottak a FIFA és Katar ellen


A nemzetközi szövetség kijelölte, a torna egyes szakaszaiban milyen karszalagokat adnak majd a csapatkapitányok számára, de többen inkább az „One Love” feliratút viselik majd – írja a Telex. 

A vasárnap kezdődő katari futball-vb rendezői már korábban jelezték, nem tűrik meg a szurkolóknál a lelátón az LMBTQI-közösség mellett kiállást kifejező szivárványos jelképeket, a FIFA  – amely egyetért velük – azt próbálja elérni, hogy a csapatkapitányok ne szivárványos karszalagban játsszanak – írja a Telex.

A FIFA kijelölte, hogy a torna egyes szakaszaiban milyen figyelemfelhívó karszalagokat adnak majd a csapatkapitányok számára:

a csoportkör első fordulójában a #FootballUnitesTheWorld, a 2. fordulóban a #SaveThePlanet, a 3. fordulóban a #ProtectChildren és #ShareTheMeal, a nyolcaddöntőben a #EducationForAll és #FootballForSchools, a negyeddöntőben

a #NoDiscrimination, az elődöntőkben a #BeActive és #BringTheMoves,

a bronzmeccsen és a döntőben pedig újra a #FootballUnitesTheWorld felirat lesz elérhető a kapitányoknak, az utolsó két játéknapon kiegészülve a Football Is Joy, Passion, Hope, Love and Peace feliratokkal.

Ezt követően azonban több válogatott újra megerősítette, a nemzetközi szövetség által felajánlott lehetőségek helyett inkább a szivárványos „One Love” feliratú karszalagot viselik majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések