A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rablás és pofonok az állomáson: letartóztatta a bíróság a másodrendű vádlottat


Rablás büntette miatt emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség B. J. és társa ellen. A két terhelt a vasútállomáson kért pénzt a sértettől. A "kérés" elutasítására a válasz az volt, hogy egyikük hátulról leütötte. A vádlottak nem üres kézzel távoztak: a zsákmány egy mobiltelefon volt.


A Füzesabonyi Járásbíróságon a rablás bűntette és más bűncselekmény elkövetése miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban október 3-án tartott előkészítő ülést. Ezen egyik vádlott sem ismerte el a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Vallomást nem tettek, ezért a bíróság november 7-ére tárgyalást tűzött ki, amit meg is tartott a bíróság.

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunk kérdésére közölte: B. J. elsőrendű vádlott nem tett vallomást, ezért az eljáró bíró felolvasta a nyomozás során tett vallomását. A másodrendű terhelt részére új védőt rendeltek ki, továbbá a bíróság letartóztatta. A végzés ellen a vádlott fellebbezést jelentet be. A tárgyalást a bíróság elnapolta.

A vádirat szerint a bűncselekmény a vasútállomáson történt. B. J. és társa odaléptek a sértetthez és pénzt kértek tőle. A megkérdezett a felhívásnak nem tett eleget, helyette az állomás épületének ajtaja felé indult. Nem jutott azonban el a kijáratig, mert a két vádlott egyike a sértettet hátulról leütötte, aminek következtében a megtámadott hanyatt esett.

Ezzel az elvágódással azonban nem ért véget a sértett bántalmazása, mert B. J. legalább két-három alkalommal – tenyérrel – pofonvágta. Kihasználva a helyzetet a másodrendű vádlott a sértett fölé hajolva átkutatta annak ruházatát és elvette a mobiltelefonját. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az állomáson történteknek itt azonban még nem lett vége: a vádlottak között vita alakult ki, B. J. indulatos állapotban visszament a MÁV-állomás épületéhez, a váróterem bejárata melletti ajtó egyik üvegszemét betörte, majd miután bement az épületbe onnan később úgy jött ki, hogy az ajtót kifeszítette.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések