Hirdessen itt

Portfolio: a magyarok 40 százaléka hónapról hónapra él


A Portfolio megbízásából 1000 fős reprezentatív internetes kutatást végzett a Datalyze, amelyből kiderült: csak a magyarok 31%-a érzi magát anyagilag biztonságban, és mindössze 39%-a rendelkezik legalább egy hónapra elégséges megtakarítással.

A felmérés eredményei alapján a lakosság mindössze 31%-a érzi magát anyagi biztonságban nagyjából vagy teljesen, 69% viszont nem igazán, vagy egyáltalán nem. A legveszélyeztetettebb csoportok közül a nők 41%-a, a 40-64 év közöttiek 42%-a és az alapfokú végzettségűek 44%-a választotta a legrosszabb opciót - írja a portál.

A válaszadók mindössze 18%-a rendelkezik 6 hónapra elégséges pénzügyi tartalékkal, 61%-a viszont legfeljebb egy hónapig húzná ki jövedelem nélkül. Az alapfokú végzettségűek 56%-a és a nők 49%-a nyilatkozott úgy, hogy hónapról hónapra él.

A válaszadók fele érzi úgy, hogy legalább kétévnyi megélhetéshez elégséges megtakarítás kell ahhoz, hogy anyagilag biztonságban érezze magát. A több mint félévre elegendő megtakarítással rendelkezők 43%-a legalább 5 évnyi megtakarítással érezné magát biztonságban.

15% mondja azt, hogy inkább elégedett az anyagi helyzetével, 70% viszont inkább nem. 22% érzi úgy, hogy többet kellene ennek a helyzet javítása érdekében spórolnia, 20% úgy, hogy tudatosabban kellene megtakarítást választania. 13% dolgozna többet, 23% váltana állást és 16% szerezne új végzettséget ahhoz, hogy ez megváltozzon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések