A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszország ismét csatlakozik a gabonaegyezményhez


Ennek köszönhetően szerdán újraindultak az Ukrajnából érkező gabonaexport-szállítmányok. 

Mivel Oroszország közölte, hogy ismét csatlakozik az ENSZ és Törökország által közvetített megállapodáshoz, amely egy biztonságos fekete-tengeri folyosó létrehozására irányul, újraindultak szerdán az Ukrajnából érkező gabonaexport-szállítmányok – számolt be a The Moscow Times.

A portálon azt írják: Recep Tayyip Erdogan török elnök az orosz és a török védelmi miniszterek közötti telefonbeszélgetést követően közölte a parlamentben, hogy

a szállítmányok ma 12 órától a tervek szerint folytatódnak.

Az orosz védelmi minisztérium megerősítette a részvétel folytatását, mondván, hogy elegendő garanciát kapott Kijevtől a tengeri folyosó demilitarizálására. „Oroszország úgy véli, hogy a kapott garanciák jelenleg elegendőek, és folytatja a megállapodás végrehajtását” – közölte a minisztérium.

Enyhült a globális élelmiszerválság

Az isztambuli Közös Koordinációs Központ által felügyelt megállapodás eddig több mint 9,7 millió tonna gabona és más élelmiszer hagyta el az ukrán kikötőket.

Ez nagy szükségszerű enyhülést hozott a globális élelmiszerválságra, amelyet Oroszország ukrajnai hadjárata váltott ki.

A júliusban kötött megállapodás értelmében az Ukrajnába érkező és onnan induló hajókat orosz, török, ukrán és ENSZ-tisztviselőkből álló közös csoport ellenőrzi – írja a lap.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések