Hirdessen itt

Olyan rakétát lőtt ki Észak-Korea, mellyel amerikai városokat tudnak elpusztítani


Olyan interkontinentális ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea, amely akár az Egyesült Államok szárazföldi területeit is célba tudja venni – jelentette ki Japán védelmi minisztere a BBC tudósítása szerint. 

A koreai rakéta végül a japán Hokkaido mellett nyugatra, a sziget mellett 210 kilométerre csapódott a tengerbe – mondta el Jaszukazu Hamada.

Az észak-koreai rakétát Phenjan mellől indította a KNDK hadereje, egészen 6100 kilométer magasra repült fel, elérte a Mach 22-es sebességet, vízszintesen pedig 1000 kilométert haladt a kilövési ponttól.


Hamada szerint a rakétakísérlet szándékosan rövidített hatótávolsággal zajlott – amúgy a rakéta akár Phenjantól 15 ezer kilométerre lévő célpontokra is csapást tudna mérni, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államok szárazföldi területeit is célba tudja venni.

Észak-Korea az elmúlt hetekben nagyon megnövelte rakétakísérleteinek intenzitását, vélhetően azzal a céllal, hogy a rájuk kihelyezett szankciókkal kapcsolatos tárgyalásokra kényszerítsék Washingtont és a térség Amerika-barát országait.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések