A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Novák Katalin megérkezett Kijevbe


A köztársasági elnök az éjszakai vonatút után megérkezett az ukrán fővárosba. 

A köztársasági elnök éjszakai vonatút után szombaton reggel már megérkezett Kijevbe - közölte az atv.hu, diplomáciai forrásra hivatkozva. Novák Katalin és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a közösségi felületeiken erre utaló információt még nem tett közzé.

Azt pénteken délután írta meg az Index, hogy a köztársasági elnök az ukrán elnök meghívására Kijevbe utazik, ezzel ő a legmagasabb rangú magyar politikus, aki a háború sújtotta országba látogat.

Korábban Orbán Viktor nem élt a lehetőséggel, amikor még márciusban a cseh, a szlovén és a lengyel miniszterelnökök utaztak Kijevbe. A legmagasabb rangú kormányzati tisztviselő, aki átlépte az ország határát, az Nagy István agrárminiszter volt, és ő is csak Kárpátaljáig utazott. Korábban Orbán Viktor telefonon egyeztetett Zelenszkijjel, akkor az ukrán elnök meg is hívta a magyar kormányfőt Kijevbe, ám Orbán ezen látogatása egyelőre még várat magára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések