A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

 „Ninauposkitzipxpe”: 130-féle gender közül választhatunk San Franciscóban


Széles a választék, sokféle furcsa identitással lehet szerezni havi 1200 dollárt. Azt is mutatjuk, mit jelent a címbéli identitás. 

San Francisco polgármestere, London Breed szerdán jelentette be, hogy a város alacsony keresettel (kevesebb, mint 600 dolláros bevétellel) rendelkező transznemű lakosainak akár 1200 dolláros havi segélyt is fizetnek ezentúl 18 hónapon át. Első körben 55 ember érintett.

A pályázáshoz kitöltendő dokumentumokban 130 gender, nemi irányultság, nemi identitás és névmás közül választhat a pályázó.

A választható „névmások” közt szerepelnek a következők: „Zie/zim/zis”, „Fae/faer/faers”, „Tey/ter/ters”.

A gender-identitások között szerepel az „Aggressive (AG)”, ami állítólag egyes „afroamerikai maszkulin középleszbikusok” önképét tükrözi.

Ott szerepel a lehetőségek között a „genderfuck” identitás, ahogy a „two spirited” is – utóbbi „két-lelkűség” az indián kultúrából kontextus nélkül átvett lehetőség. Lehetünk pánszexuálisaok, skolioszexuálisok, illetve BDSM/Kinkek is.

Opciók még többek között: „Feminine-of-center”, „Demigirl”, „Boi”, „Tomboy”, „Khanith/Xanith”, „Ninauposkitzipxpe”.

Utóbbi egy észak-amerikai indián törzsben volt valamiféle harmadik nem, és azt jelenti, hogy „férfias szívű nő”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések