A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

New York Times: A magyar futball feléledt, és ezt a sportért rajongó Orbán Viktornak köszönheti!


Az amerikai lap szerint Magyarország focija kisebb feltámadáson megy keresztül, köszönhetően az adókedvezmények sorozatának.

Úgy kezdi cikkét a The New York Times, hogy egy elmélet szerint az 1930-ban győztes Uruguay kivételével minden labdarúgó világbajnok csapatra hatással voltak azok a magyar edzők, akik az első világháború után vándoroltak ki a világ minden tájára. A szerző szerint ez is bizonyítja, hogy Magyarország és Közép-Európa a modern futball olvasztótégelye volt, azonban Jonathan Wilson szerint ma már azonban a labdarúgás szempontjából sivár ez a régió.

Igaz, Magyarország egy kisebb feltámadást mutat, köszönhetően az adókedvezmények sorozatának, melyeket Orbán Viktor, a nagy futballrajongó adott a kluboknak”

– szögezte le a szerző, aki szerint befektetésekkel elérhető némi eredmény, legalábbis nemzeti szinten, hiszen enélkül „elsivatagosodik a futball, amire példa Románia és Bulgária”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések