A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Negyedik napja nincs áram Odesszában, a helyiek tüntetni kezdtek (Videó)


Negyedik napja nincs áram a városban. 

Odesszában az áramszünet elleni tiltakozásul a járókelők elzárták az utat – adta hírül a Strana.

A közösségi oldalakon keringő videófelvételeken látható, amint emberek oda-vissza sétálnak a gyalogátkelőhelyen, akadályozva a forgalmat. Az egyik tüntető elmondta. 

"Ez történik, ha nincs fény. 4 nap! Igen, a 21. században és 4 napja vagyunk áram nélkül"

Egy nappal korábban Szergej Bratcsuk, a regionális katonai közigazgatás szóvivője azt mondta, hogy a régió lakosainak 70 százaléka maradt áram nélkül.

Denis Smihal ukrán miniszterelnök pénteken azt mondta, hogy az ország energiarendszerének csaknem fele nem működik az orosz rakétacsapások után. Herman Haluscsenko energiaügyi miniszter a maga részéről a november 15-i támadást a legsúlyosabbnak nevezte a különleges művelet kezdete óta.

Október 10-e óta az orosz hadsereg nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel csapásokat mér katonai, kommunikációs és energetikai létesítményekre Ukrajnában - Harkivtól és Kijevtől Lvivig és Ivano-Frankivszkig. Vlagyimir Putyin szerint ez válasz volt a krími híd elleni kijevi terrortámadásra és más, polgári célpontok elleni oroszországi támadásokra. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök november 1-jén azt mondta, hogy az ország energetikai infrastruktúrájának mintegy 40 százaléka megsérült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések