A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mocskos EU: Íme az Unió 27 „szuperfeltétele” az EU-s pénzekért


Kemény a feltétel-infláció: az eddigi 17 pillanatok alatt 27-re nőtt.

Jön a 27 szuperfeltétel, Magyarország kapja a legkeményebb előírásokat az EU-s pénzért – írta meg a Népszava meg nem nevezett brüsszeli forrásokra hivatkozva. Mint írták

nincs tagország, amellyel szemben olyan szigorúak lennének a vissza nem térítendő támogatásért, mint Magyarországgal szemben.”

A lap szerint szerdán várhatóan 3000 milliárdos uniós felzárkóztatási támogatás felfüggesztését javasolja majd az Európai Bizottság, viszont 2300 milliárdos helyreállítási pénzhez hozzájuthat Magyarország.

A Népszava információi szerint a 17 eredeti feltételből néhányat részekre bontanak, amik 27-ből 21-et tesznek majd ki. A maradék hat feltételből négy az igazságszolgáltatás reformjához kapcsolódik, „az Országos Bírói Tanács hatáskörének kibővítése úgy, hogy beleszólása legyen az igazságszolgáltatási rendszer kulcsfontosságú pozícióba történő kinevezésekhez; egyértelmű szabályok bevezetése a bíróságok átláthatóbb és elfogulatlanabb igazgatásának biztosítására; a kormány azon kiváltságának megszüntetése, hogy megtámadhassa a jogerős bírósági ítéleteket az Alkotmánybíróság előtt; annak a gyakorlatnak a felszámolása, hogy a Kúria megpróbálja megakadályozni a bírákat abban, hogy az EU Bíróságával konzultáljanak.”

Ezeken kívül még két feltétel kötődik majd az európai uniós pénzfelhasználáshoz, egészen pontosan a pénzfelhasználás megbízható belső ellenőrzési rendszerének a működéséhez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések