A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay szerint is sugalmazóak saját konzultációjának kérdései, de legalább „valódi kérdésekről” szólnak


A volt miniszterelnök-jelölt felháborítónak tartja, ha valaki „demagógnak” találja az ellenkonzultáció kérdéssorát. 

Márki-Zay Péter november 7-én hirdette meg, hogy elindítják a Civil Nemzeti Konzultációt. A volt miniszterelnök-jelölt kezdeményezéséről rögtön ki is derült: aki kitölti, annak adatai az esztergomi férgező, tetvező, gombázó képviselőhöz kerülhetnek.

Emellett olyan kritika is érte a konzultációt, hogy kérdései, demagógak, sugalmaznak. A hvg ezért megkérdezte Márki-Zayt, mit gondolnak a felvetésekről.

Válasza szerint valójában a kormány konzultációja az álkonzultáció. 

A saját, egyelőre csak online kitölthető kérdéssorukról viszont azt állítják, hogy el fogja juttatni az emberek hangját a Karmelitáig azzal a céllal, hogy rádöbbentse a kormányt: „nem lehet a végtelenségig csak a megtévesztésre, hazugságokra, a megosztásra építeni a politizálást.” A politikus nem vitatja, hogy az MMM kérdései sugalmazóak, de ezt azzal magyarázza, hogy a céljuk a kormány által elhallgatott kérdések tematizálása.

Természetesen szerintem is minden józan magyar ember számára egyértelmű, hogy hogyan kell válaszolni, de itt a kormány álkonzultációjával ellentétben valódi, húsbavágó kérdésekről van szó” – nyilatkozta a lapnak Márki-Zay,aki  felháborítónak tartja, ha valaki „demagógnak” találja az ellenkonzultáció kérdéssorát. Szerinte „épp az a cél, hogy a kormányt szembesítsük a saját hazugságaival, illetve, hogy ezekre a hazugságokra rádöbbenjenek azok is, akik a szavazatukkal hatalomban tartották Magyarország ezer éves történelmének legkorruptabb kormányát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések