A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar politikusok a félidős választásokról: Orbánék Trumpéknak drukkolnak, a baloldaliak nem nagyon szólalnak meg, kivéve...


Ki mit írt, posztolt a magyar politikusok közül az amerikai félidős választásokról? A dolog kicsit egyoldalú, mutatjuk. 

Orbán Viktor október 27-én posztolta ki Donald Trumptól kapott gratulációját, és írta ki a Twitteren, hogy „mindig jó dolog hallani nagyszerű barátunk, Donald Trump felől. Legyenek újra nagyszerűek a magyar-amerikai kapcsolatok!” Korábban Steve Bannon bírósági elítélését nevezte politikai boszorkányüldözésnek, és jóbarátunknak nevezte, kitartást kívánva neki.

Orbán Balázs nemrég posztolt ugyan a republikánus Biden-bashingjéről, de a félidős választásokról nem.

Szijjártó Péter külügyminiszter egy videót posztolt ki november 8-án, amiben arról beszél, hogy természetesen figyeli a magyar kormány a félidős választásokat, és sosem voltak jobbak a kapcsolatok, mint Donald Trump idején, aki ha ma elnök lenne, nem lenne háború.

Gyurcsány Ferenctől nem találtunk mondást a félidős választásokra.

Sem Karácsony Gergelynél, Tordai Bencénél és Szabó Tímeánál, bár lehet, hogy nem kerestük eléggé – igaz, ha mi nem találtuk, akkor mások még nehezebben fogják. Megvannak a módszereink.

De itt van nekünk Fekete-Győr András, aki szerint ha a republikánusok győznek, armaggedon lesz. Szerinte „magyar nemzeti érdek, hogy holnap alulmaradjanak a trumpisták. Magyarország és a közép-kelet-európai régió szempontjából is döntő jelentősége lehet a holnapi amerikai félidős választásnak.” Hozzátette: „rump nemcsak az USA demokratikus intézményrendszerét gyengítette meg a regnálása alatt, de súlyos sebeket ejtett a nemzetközi renden és a liberális demokráciák helyzetén is a világban.”

Nem tudjuk, a Momentum volt elnöke vész esetére felvette-e már az utolsó kenetet.

Párttársa, Cseh Katka kicsit távolságtartóbban, habár „izgatottan” áll a dologhoz: A Biden-kormányban sokan csalódtak az elmúlt két év alatt, de bőven akadnak olyanok is, akik még nem felejtették el a korábbi Trump-vezetés alatti diszkriminációt és az észérvek nélküli agressziót. Izgatottan figyelem, hogyan dönt a nép, és hogyan mozgósít a világ egyik legbonyultabb és legnagyobb kampánygépezete – ez önmagában felér egy jó sorozattal!”

Kocsis Máté kiposztolta a Mandiner Rod Dreher interjúját, azzal, hogy: Az amerikai író, publicista szerint megerősödhet a békepárti konzervatívok hangja a párton belül, mi pedig itt, Magyarországon nagyon drukkolunk az amerikaiaknak, hogy végre megálljt parancsoljanak a szélsőséges baloldali ideológiáknak és a woke őrületnek.” Hozzátette: „fingers crossed”, azaz „szorítunk”.

Ujhelyi István rengeteget posztol, és Twitteren is sokat kommentel, de se nála, sem Mesterházy Attilánál nem találtunk félidős mondásokat.

Dömötör Csaba a háború viszonylatában posztolt az amerikai vállalatok helyzetéről november 7-én, azzal zárva posztját: „irányváltás kell”. Talán a félidősre gondolt?

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések