A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ma egyéves a benzinárstop


Emlékezetes, 2021. november 15-étől határozta meg a kormány a 95-ös oktánszámú motorbenzin és a dízelgázolaj lehetséges legfelső árát literenként 480 forintban. 

Mint arra olvasónk is emlékezhet, az üzemanyagárak és az infláció féken tartása érdekében

a kormány 2021. november 15-étől a 95-ös oktánszámú motorbenzin és a dízelgázolaj lehetséges legfelső árát literenként 480 forintban határozta meg.

Az intézkedés első ütemben három hónapra szólt, vagyis 2022. február 15-ig lett volna hatályos. Azonban a világpiaci és egyéb körülményeket, folyamatokat figyelembe véve a kormány az intézkedés fenntartása mellett döntött.


Az üzemanyag drágult, de az intézkedés velünk maradt

Az üzemanyag ára az intézkedés meghosszabbítása óta is drágult, így az intézkedés velünk maradt, még annak ellenére is, hogy mint a Kormányzati Tájékoztatási Központ rámutatott:

a baloldali ellenzék kezdetektől támadja a benzinárstopot és a rezsicsökkentés politikáját.

Mint a KTK fogalmazott, a baloldal annak ellenére is így tesz, hogy

a benzinárstop egy átlagos, autóval rendelkező család esetében havi 21 ezer forint megtakarítást jelent, a rezsicsökkentés pedig 181 ezer forint havi megtakarítást egy átlagos fogyasztású családnál”

– fogalmazott a KTK még augusztusban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések