A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyel lap: Többen ellenzik, de már a jövő héten jöhetnek Magyarországra az uniós források


A Rzeczpospolita úgy tudja, hogy az Európai Bizottság a jövő héten jóváhagyhatja az uniós támogatást Magyarországnak. 

A lengyel Rzeczpospolita úgy értesült, hogy az Európai Bizottság a jövő héten jóváhagyhatja az uniós támogatást Magyarországnak.

Már amennyiben Budapest módosítja a korrupcióellenes törvényeit és az igazságszolgáltatás függetlenségét”

– teszi hozzá a szerző, aki azzal folytatta, hogy „Orbán Viktor miniszterelnök a demokratikus normákért miatt harcol az EU-val, miközben a miniszterelnök szigorította a civil szervezeteket, a médiát, a bírákat, valamint a migránsok és melegek jogait”.

Megemlítették, hogy a szocialisták és demokraták európai parlamenti frakcióját, valamint a Zöldek színeiben politizáló EP-képviselők azt mondták, hogy

a legújabb változtatások nem képesek biztosítani az egészséges demokráciát Magyarországon.

Eider Gardiazabal Rubial, az S&D spanyol képviselője szerint a magyar kormány nem tiszteli a jogállamiságot. Rubial szerint a helyes döntés

a pénzeszközök befagyasztásának jóváhagyása.

A Renew képviselője, Sophie in 't Veld szerint Orbán zsarolja az EU-t azzal, hogy blokkolja az egyhangú döntést megkövetelő közös döntéseket, a minimális globális társasági adótól kezdve az Ukrajnának tervezett 18 milliárd eurós támogatásig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések