A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Külügyi szóvivő: az eddigi információk alapján nincs magyar érintettje az isztambuli robbantásnak


A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincsen magyar áldozata vagy sérültje az isztambuli robbantásnak – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t vasárnap.


Elmondta: “az ankarai nagykövetségünk és az isztambuli főkonzulátusunk folyamatosan kapcsolatban áll a török külügyminisztériummal, valamint az országos, illetve helyi rendőri szervekkel, emellett az illetékes konzuljaink a nap 24 órájában készek fogadni a segítségre szoruló magyarok megkereséseit”.

Erdogan: Előkerítjük az aljas támadás elkövetőit

A török elnök információi szerint az isztambuli robbantásnak hat halottja és 52 sebesültje van. Aljas támadásnak minősítette Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap esti sajtótájékoztatóján a délutáni véres isztambuli robbantást, amelynek információi szerint hat halottja és 52 sebesültje van. Erdogan felszólalásában nyomatékosította, hogy előkerítik a támadás elkövetőit.


Hozzátette, eddig három magyar állampolgár kereste fel a konzuli szolgálatot, ők turistaként tartózkodnak a városban és a robbanás helyszínétől mindössze 40 méterre található hotelben tartózkodnak.

Közölte, “folyamatosan tartjuk velük a kapcsolatot, valamennyien jól vannak, nem esett bántódásuk és az eredeti terveiknek megfelelően a napokban elhagyják Törökországot”.

Terror Isztambulban - robbantás a sétálóutcában, több halott is van

Főoldal Törökország Terror Isztambulban - robbantás a sétálóutcában, több halott is van A robbanás vasárnap délután rázta meg a török nagyváros egyik sétálóutcáját. Hangos robbanás rázta meg a török nagyváros Istiklal bevásárlóutcáját. A török sajtó még csak annyit közölt, hogy legkevesebb négyen meghaltak, többen megsérültek - írja vasárnap három órakor az Euronews.


A tájékoztatás szerint a magyar képviseletek a továbbiakban is szorosan nyomon követik az eseményeket, a konzuli szolgálat pedig szükség esetén kész minden lehetséges segítséget megadni.

Az Isztambulban tartózkodó magyarok a nap 24 órájában segítséget tudnak kérni a következőzöldszámon: 003680368036.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések