A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kula bá az áramkimaradások miatt a születésszám emelkedésére számít


Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter arra számít, hogy az országban az áramkimaradások közepette emelkedik a születések száma. 
 

“Valóban úgy gondolom, hogy a születési ráta valószínűleg javulni fog Ukrajnában az áramkimaradások miatt, mert az embereknek otthon kell maradniuk… fény nélkül” – mondta Kuleba a CADENA SER spanyol rádióállomásnak adott interjújában, kommentálva az országban tapasztalható áramkimaradásokat.

Az orosz fegyveres erők október 10-én, két nappal a Krími híd elleni ukrán terrortámadás után kezdték meg az ukrán infrastruktúra elleni csapásokat. A támadások célpontjai energetikai, védelmi, katonai és kommunikációs létesítmények voltak országszerte, Harkovtól Kijevig, Lembergtől és Ivano-Frankivszkig. Azóta minden nap légicsapásokat jelentettek be ukrajnai régiókban, néha az egész országban. Volodimir Zelenszkij november 1-jén elmondta, hogy Ukrajna energetikai infrastruktúrájának mintegy 40 százaléka megsérült, ami tömeges áramkimaradásokhoz vezetett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések