A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kormányülést tart Orbán Viktor, terítéken az energiaválság


A brüsszeli szankciók az egekbe emelték az energiaárakat Magyarországon. December 1-től ezért önálló Energetikai Minisztérium segíti majd a kormány munkáját – olvasható Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután közzétett Facebook-bejegyzésében.

A kormányfő hozzáteszi: A legfontosabb feladat most Magyarország energiaellátásának biztosítása és a szankciós energiafelárak letörése. „Ezen dolgozunk” – zárja bejegyzését, amelyben egy fotó is látható az e heti kormányülésről.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.


A legutóbbi kormányülés egy héttel ezelőtt, november 16-án volt. A miniszterelnök aznap reggel 8-ra hívta össze a kormányt azután, hogy egy nappal ezelőtt, november 15-én, az esti órákban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba a NATO-tag Lengyelországban, az ukrán határhoz közeli Przewodów városban; a támadásban két ember meghalt. Az incidens után rendkívüli ülést hívott össze a lengyel és a magyar kormány is. Míg aznap a védelmi tanács ülésezett, másnap reggel a kormánytagok vitatták meg az orosz–ukrán háború legfrissebb fejleményeit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések