A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kirúgták az AP újságíróját, aki azt írta, orosz rakéta csapódott be Lengyelországban


Magas rangú amerikai titkosszolgálati forrásra hivatkozva írta múlt kedd este az AP amerikai hírügynökség, hogy orosz rakéta csapódott be Lengyelország területére, két ember halálát okozva.

A cikk helyén ma már az olvasható, hogy utólag kiderült: a rakéták ugyan orosz gyártmányúak voltak, de minden valószínűség szerint az ukrán légvédelem lőtte ki őket, miközben próbálta elhárítani az orosz támadást. Az orosz rakéta híre bejárta a világsajtót, például a Reuters is lehozta. Ha az információ teljes egészében megállta volna a helyét, az világháború veszélyével fenyegetett volna, mivel Lengyelország a NATO tagja.

A Daily Beast úgy tudja, hétfőn kirúgták az eredeti hír szerzőjét, James LaPortát, aki egyébként korábban épp a Daily Beastnél dolgozott. (A társszerzőként feltüntetett John Leicester továbbra is az AP munkatársa.)

Az AP nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt, csak azt írta: betartják és betartatják a szigorú szerkesztései elveiket annak érdekében, hogy pontos, méltányos és tényeken alapuló anyagok szülessenek. LaPorta nem kommentálta a hírt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések