A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kidobatta az oroszokat az ukrán tulaj a miskolci szállodából


Az incidens áldozata egy házaspár volt. A turisták szokás szerint bejelentkeztek a hotelbe, de az éjszaka közepén a menedzser ultimátumot adott nekik, hogy sürgősen költözzenek ki. 

Az oroszok elmondása szerint a héten bulgáriai nyaralásukról tértek vissza, és úgy döntöttek, hogy az Oroszország felé vezető úton Magyarországon töltik az éjszakát – írta meg a tourdom.ru. Ezzel egy időben az utazók a booking.com-on foglaltak szállást a miskolci Premier Hotelben. Érkezéskor gond nélkül elhelyezkedtek, de az éjszakázás nem tartott sokáig.

Lefekvéshez készülődtünk, amikor az igazgató felhívott. Megkért, hogy azonnal menjünk el

– mondta Oleg és Tatyana.

A pár elmondta: a szálloda tulajdonosa ukrán, ők pedig oroszok. Csak ez volt az oka a kilakoltatásnak. 

A tulajdonos jelenleg a háborús övezetben tartózkodik, és az ő utasítása volt, hogy orosz útlevéllel rendelkezőket nem fogadhatnak a szállodájában

– tették hozzá.

Megoldódott a helyzet

A két fiatal hamar talált egy másik szállodát a közeli utcában, ahol minden gond nélkül eltölthették az éjszakát. A pár panaszt nyújtott be a booking.com-hoz, amelyben leírták a helyzetüket. A pénzüket minden gond nélkül visszakapták, miután az incidens nem a vendégek hibájából történt.

A debreceni orosz főkonzulátus levelet írt a miskolci polgármesteri hivatalnak, amelyben leírta az esetet. Szántó Rita, a miskolci polgármesteri hivatal sajtósa lapunknak elmondta, valóban kaptak egy levelet, de ebben az ügyben a fogyasztóvédelemnek van joga eljárni.

Később a városháza kiadott egy közleményt az ügyben:

Miskolc MJV Önkormányzata szomorúan értesült a hírről, amely szerint az egyik miskolci szállodában szobájuk elhagyására szólítottak fel két orosz turistát.

A történtek okairól és miértjeiről nem rendelkezünk pontos információval, így a konkrét eseményt nem kívánjuk kommentálni, azonban fontosnak tartjuk kihangsúlyozni: Miskolc közismerten befogadó, vendégszerető város, és Miskolc MJV városvezetése elítél minden etnikai, vallási, politikai vagy származási, nemzetiségi alapon történő megkülönböztetést és diszkriminációt.

A főkonzulátus a szállodától is kért tájékoztatást, amelyet jelenleg még nem kaptak meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések