A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiakadt a hazai baloldalt 3 milliárddal támogató szervezet és jogi lépéseket helyezett kilátásba


A Márki-Zay Péter mozgalmát 3 milliárd forinttal támogató ügynök szervezet a 444.hu-hoz juttatta el közleményét. 

„Az Action for Democracy határozottan elutasítja, hogy a magyar kormány politikai célok szolgálatába állította a titkosszolgálatokat, amikor szervezetünk magyarországi aktivitását figyeltették meg” – írja a Márki-Zay Péter mozgalmát összesen 3 milliárd forinttal támogató Action for Democracy a 444-hez eljuttatott közleményében, melyben reagálnak a szerdán megjelent hírekre.

Azt AfD-sek azt írják, hogy  nagy „érdeklődéssel és helyenként igen nagy derűvel” olvasták az „úgynevezett elemzést”, mert a Nemzeti Információs Központ ugyanazt állítja, amit az Action for Democracy: minden támogatásunk teljesen jogszerűen történt.”

Azt azonban továbbra sem tudni, honnan érkeztek a dollármilliók a februárban alakított szervezethez, de például a NIK-tájékoztatóra készült diasoron összefüggésbe hozzák az amerikai Kongresszus által a demokrácia terjesztésére létrehozott National Endowment for Democracyval.

Ezt azonban az AfD közelménye „a politikai fantazmagória birodalmába” sorolja, és jogi válasszal fenyegetőzik.

„Rendkívül aggasztónak tartjuk, hogy a kormány a teljes államapparátust bevetette az Action for Democracy, az MMM és a Datadat elleni lejárató kampányban, és nyíltan politikai célokra használja a titkosszolgálatokat, a rendőrséget és az adóhivatalt. Ezzel akarják megfélemlíteni a magyar civileket a magyar államhatárokon belül és kívül” – írják, hozzátéve:  megteszik a szükséges diplomáciai és jogi lépéseket a folyamatos támadások semlegesítése érdekében

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések