A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Helyreigazítást adott ki a 444 és a Telex is, mert össze-vissza hazudoztak Varga Judit férjével kapcsolatban


„Valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter, Varga Judit férje külföldi termőföldekre vadászó cég feje lett” – írták most a baloldali lapok.

Először a HVG-nek kellett helyreigazítania az egyik cikkét, melyben valótlanságokat állított. A lap előbb azt állította, hogy „Varga Judit férje olyan céget vett át, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart átvenni”. Aztán a helyreigazításukban úgy fogalmaztak: valótlanul állították, hogy a Magyar Péter, Varga Judit férje által vezetett Good Farming Kft.-t korábban külföldi termőföldek felvásárlására hozta volna létre a magyar állam. 

Ugyanezt a cikket megírta a Telex és a 444 is, úgyhogy nekik is helyreigazítást kellett közölniük. 

„A portálunkon 2022. október 27. napján megjelent, eredetileg 444: Magyar Péter, Varga Judit férje lett a külföldi termőföldekre vadászó cég feje című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter, Varga Judit férje külföldi termőföldekre vadászó cég feje lett. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Good Farming Kft.-t eredetileg külföldi termőföldek megvásárlására hozta létre a magyar állam. Valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter feladata lesz, hogy életet leheljen a külföldi termőföldek megszerzésére irányuló projektbe” – írta a Telex, hozzátéve: a valóság ezzel szemben az, hogy a 

„Good Farming Kft. – melynek ügyvezetője Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje lett – céljai között nem szerepelt és jelenleg sem szerepel külföldi termőföldek vásárlása”.

A Telex a tévedésért az érintettek és olvasóik elnézését kérik.

A 444.hu is megjelentette a maga helyreigazítását, ők úgy fogalmaztak:

„Valótlanul keltettük továbbá azt a látszatot, hogy az Európa Agrár-és Élelmiszeripari Magántőkealapnak célja lenne vagy feladatai között szerepelne külföldi termőföldek vásárlása. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Európa Agrár-és Élelmiszeripari Magántőkealap sem a múltban nem vásárolt külföldön termőföldet, sem a jövőben nem tervez ilyen befektetéseket. Az Európa Agrár-és Élelmiszeripari Magántőkealap befektetési döntéseinek fókuszában a következők állnak: mezőgazdasági technológiai innovációk, élelmiszer- és agrárellátásbiztonság, olcsóbb, környezettudatos termelés, vegyszermentes módon, továbbá, egészséges élelmiszerek előállítása a legmagasabb szintű állatvédelmi előírásokat betartva. Az Alap célja, hogy a közép-európai régióban zöld, innovatív, fenntartható és versenyképes élelmiszeripari befektetéseket valósítson meg az értéklánc bármely területén.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések