A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurta Dániel nagyköveti rangot kapott Novák Katalintól


Novák Katalin köztársasági elnök rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszónak Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára – derül ki a kedd este megjelent Magyar Közlönyből. 

„Az Alaptörvény 9.  cikk (4)  bekezdés j)  pontja, valamint a külképviseletekről és a tartós külszolgálatról szóló 2016. évi LXXIII. törvény 13. § (1) bekezdése alapján – a külgazdasági és külügyminiszter javaslatára” – Gyurta Dániel részére rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozok olvasható a kedd este megjelent, Novák Katalin köztársasági elnök által jegyzett határozatban.

2019-ben lett miniszteri főtanácsadó Gyurta Dániel 

A külügyminisztérium és a Testnevelési Egyetem közös rendezvényén, 2019 januárjában tudatta, hogy Gyurta Dániel a Külkereskedelmi és Külügyminisztérium miniszteri főtanácsadója lesz. A minisztérium és az egyetem akkor arról állapodott meg, hogy a sportdiplomáciát és a sporttudományt is bevonják a nemzetközi érdekérvényesítésébe. Az eseményen Szijjártó Péter jelentette be, hogy az olimpia bajnok Gyurta Dániel – aki már úszópályafutása közben is foglalkozott sportdiplomáciával,  a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságába is beválasztották – főtanácsadói posztot kapott minisztériumában.

Az olimpiai bajnok Gyurta Dániel az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseként, idén márciusban Kárpátalján segített személyesen a határon várakozó nőknek és gyermekeknek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések