A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Érthetetlen a szlovák felháborodás, hiszen a minisztériumukban is Nagy-Magyarország térképe lóg


Peter Kažimír szlovák jegybankelnök, volt pénzügyminiszter irodájában is ott volt a történelmi Magyarországot ábrázoló térkép. 

Peter Kažimír jelenlegi szlovák jegybankelnökkel, volt külügyminiszterrel öt éve készített interjút a Dennik N szlovák hírportál, a nyitókép pedig az akkor még tárcavezetőként dolgozó politikus dolgozószobájában készült fotó volt. Ezen pedig a szoba oldalában látható Nagy-Magyarország térkép volt látható. 

A szlovák sajtóban többen azt feltételezték, hogy Photoshop az egész, ám a Felvidék.ma megkereste a fotót készítő Tomáš Benedikovičot, aki szerint szó sincs róla, a kiemelt kép az eredeti fotója, nincs szerkesztve és a pénzügyminisztérium egyik termében készült,

ahol több hasonló, történelmi térkép is van.


Orbán Viktor kedden közösségi oldalán azt írta, hogy a magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek, A kormányfő Dzsudzsák Balázs görögök elleni búcsúmeccsén viselte a történelmi Magyarországot ábrázoló sálat, melyet kritikával illetett többek között

Daniel Freund német liberális politikus, bekérette a magyar nagykövetet az ukrán külügy, és a románok is méltatlankodtak.

Orbán Viktor válaszában leszögezte, a foci nem politika és „ne lássunk bele olyat, ami nincs”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések