Hirdessen itt

Egy nógrádi férfi leütötte a fiához kiérkező mentőst, mert a mentőautó nem fért át a kapuja alatt


A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki a fiához kiérkező mentőegység egyik tagját ütötte meg, olvasható az ügyészség közleményében. 


A vádirat szerint 2022. február 28. napján a hajnali órákban a rétsági mentőállomást riasztották, miszerint a közeli faluban egy fiatal férfi rosszul lett. A szolgálatban lévő mentőtiszt, a mentőápoló és a gépkocsi vezetőjeként dolgozó sértett a községbe sietett, ahol a főúton a beteg fiatal édesapja, a vádlott várta őket autójával, hogy a mentő előtt haladva felvezesse azt a birtokához.

Az ingatlan kapujához érkezve a mentőautó személyzete úgy ítélete meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át az esetkocsi, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket, és gyalogosan indultak tovább a lakóház felé. A vádlott eközben trágár kifejezésekkel kérte számon a kollégái után további felszerelésekkel indulni készülő mentősofőrt, amiért nem követte őt a gépkocsival a házhoz. A haragra gerjedt vádlott a sértettet egy alkalommal fejen ütötte, aki az ütéstől a földre esett és rövid időre eszméletét vesztette.

A mentősofőr az ütés és az azt követő esés következtében könnyű érüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai közfeladatot látnak el, ezért az ügyészség a mentős bántalmazóját közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg. Vádiratában indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést, valamint fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 55.000 forintnyi bűnügyi költséget is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések