A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy kutya után ment, és a sűrű ködben eltévedt, de jól van a megtalált hatéves kislány


A hatéves Zóra a köd miatt keveredhetett el vasárnap délután a Pér melletti tanyáról, ahol a család állatokat tart, és épp azokat etették. Egy kutya után eredt a kislány, siklóernyős vette észre hétfő reggel. A mentők a gyermeket a győri kórházba szállították megfigyelésre.


A részletek is ismertté váltak a kislány eltűnése kapcsán. A tanyán az állatokat etették a felnőttek, amikor Zóra meglátott egy kutyát. Utánaeredt. Vasárnap délután azon a környéken alig 10-20 méterig lehetett látni a ködtől, így hiába ismerte a terepet, hamar elveszthette a tájékozódási képességét. Szerencsére melegen öltöztették fel, a lábán lévő csizma, illetve a kabát mentette meg az éjszakai hidegtől.

Több százan keresték az éjjel, egyikük a Telexnek elmondta, hogy a tanyán az állatokon kívül sok mindent tartottak, illetve tároltak, többek között használaton kívüli hűtőládákat, szekrényeket is – mindet megnézték, mielőtt a környéket is elözönlötték a hivatásos, illetve a civil segítők. Hátha valamelyikben bújt el a kislány.

Egészen éjfélig alig láttak ők is valamit a ködben, ezért a hőkamerákban, illetve a kiképzett kutyákban bíztak, de azok nem fogtak szagot. Éjfélkor hirtelen csillagos lett az ég, akkor felcsillant a remény, de aztán ismét leszállt a köd. Ők éjjel kettőkor ezért is mentek haza, és arra készültek, hogy ma folytatják a keresést.

Reggel Győr, illetve Pér környékén már felszállt a köd, ez segíthetett annak a siklóernyősnek, aki észrevette a péri repülőtér környékén kóborló kislányt. Két-három kilométerre volt ekkor a tanyától, tehát ekkora utat tett meg az éjszaka folyamán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések