A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy 17 éves és egy 16 éves fiatalkorú vert meg egy férfit Miskolcon mert nem akarta megadni a PIN-kódját

 

A megtámadott férfi orrcsont-, állkapocscsont- és járomcsonttörés sérülést szenvedett el.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves és egy 16 éves fiatalkorú férfi ellen rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlottak 2021. július elején, a hajnali órákban Miskolc belvárosában odamentek a padon ülő erősen ittas férfihoz, beszélgetést kezdeményeztek vele, majd karjánál fogva elvezették egy fás, bokros területre, ahol felszólították, hogy adja át az értékeit.

A részeg elővette a mobiltelefonját, amit az egyik vádlott elvett tőle, és rögtön követelte, hogy adja meg a PIN-kódot. A férfi ennek többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget, ezért mindkét vádlott több alkalommal a fején ököllel megütötte, illetőleg egyikőjük combon rúgta. 

Ezután egy téves kódot mondott, azzal nem lehetett feloldani a telefont, újból ütlegelték és a helyes kódot követelték, de a sértett minden esetben egy másik, valótlan kódszámot mondott. Végül a telefont visszaadták neki, és amikor kiforgatták a zsebeit, 6500 forint készpénzt vettek el tőle, és eltávoztak.

Javítóba küldenék őket

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló orrcsont-, állkapocscsont- és járomcsonttörés sérülést szenvedett el. Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések