A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

CEU-s tanár: ez nem demokrácia, nem voltak szabad választások


Bozóki András szerint "a Fidesz pártként már nem létezik". 

A kommunista Népszavának nyilatkozott a sorosista, CEU-s oktató.

Orbán az intézményeket hadállásoknak tekinti, tehát arra törekszik, hogy elfoglalja azokat. Régi és új pártkatonák állnak a fontosabb múzeumok élén – fejtette ki a Népszavának Bozóki.

„Nem voltak szabad választások”

A Soros-féle CEU tanára az ötödik Orbán-kormány megalakulását illetően a lapnak úgy fogalmazott, hogy „nem voltak szabad választások”.

Az nem szabad választás, hogyha nem jut el legalább közel hasonló mennyiségű információ az emberekhez mindkét oldalról. Ahol a kormányt nem lehet demokratikus választásokon legyőzni, az a rendszer nem demokrácia– vélekedett.

Bozóki szerint ugyanakkor ez Orbán Viktor személyén túlmutat, mert őt a magyar társadalom termelte ki és fogadta el, ezért Nyugaton ekkora sikereket nem tudott volna elérni.

A megmondóember úgy látja, hogy az autoriter attitűd nemcsak a kormányzásban, a parlamenten belül – az ellenzéki képviselők javadalmazási függősége miatt –, hanem magán a Fideszen belül is érvényesül.

„FIDESZ MINT PÁRT MÁR NEM LÉTEZIK, HELYÉBE A PÁRTÁLLAM LÉPETT”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések